Vad är det här?

Plantbuddy är ett system för att underlätta odling i mindre skala, exempelvis för hemmet eller kontoret. Med vår smidiga app kan du se när dina växter behöver vatten, om de får för lite sol, ställa in automatisk bevattning, och mycket, mycket mer. En stor del av vinsten går även till plantering av träd med Vi-skogen.

Växtalarm och automatisk bevattning ligger i kärnan av vår produktfamilj, men du som kund kommer ha stor frihet att blanda och anpassa våra produkter som det passar dig. Genom att ta naturen närmare det svenska folket, inspirera unga teknikintresserade, och genom att göra odling så enkelt som möjligt, hoppas jag både kunna hjälpa dig, och få människor att tänka till mer när det gäller hållbarhet och miljö.

Förutom att inspirera och ta naturen till folket vill vi även påverka direkt:
Vi planterar därför ett träd med Vi-skogen för varje såld produkt

Plantbuddy är från början ett passionsprojekt, och en dröm om en friskare jord. Att tjäna pengar är alltså inte är första prioritet för oss. Därför är det mycket viktigt att våra produkter har minimal miljöpåverkan: Vi kommer exempelvis inte använda plast i våra förpackningar, och väljer alla komponenter och partners med mycket stor omtanke.

Hur funkar det?

Vår första produkt Plantbuddy Guard, är ett växtalarmet som håller koll på ljus, värme och viktigast av allt: vatten. Det är bara att sticka ner Guard i ett trädgårdsland eller kruka, och sen får du en notifikation i vår smidiga app när du behöver behöver vattna, om det är för kallt, och mycket mer. Du kan läsa mer om Guard här.

Vi kommer också att utveckla bevattningsdatorer och andra bevattningssystem för er som inte vill behöva lägga eran tid på att vattna alls.

Vem är jag?

Jag heter Eskil, bor i Uppsala och är 18 år. Jag deltar nu i sommar i något som heter Rookie Startups. Det är ett superkul program kommunen erbjuder, där ungdomar får starta ett eget företag som sommarjobb.

Jag brinner både för teknik och miljöfrågor, och tycker vi människor måste ta bättre hand om vår jord. Därför har jag startat Plantbuddy. Nu i början sköter jag hela företaget: allt från webbdesign, till montering, till marknadsföring, till elektronikdesign. Det är saker jag har hållit på med en hel del på fritiden, och att använda mina kunskaper för något gott känns väldigt bra.

Med Plantbuddy tänker jag göra skillnad på riktigt, och jag hoppas verkligen du vill hänga med på vår resa.

Vem är du?

Ja, vem är du som kund? Kanske glömmer du att vattna, eller helt enkelt jagar den perfekta chillin. Du kanske vill ha bättre koll på växterna i kolonilotten när du inte är där, eller på kryddodlingen i köket. Du kanske inte vill behöva lägga mycket tid på att ta hand om dina växter, eller så är du superentusiast som vill ha stenkoll på hur de mår.

Vi strävar efter att göra odling enklare för alla, oavsett vem du är.

Nyfiken?

Plantbuddy Guard kommer finnas tillgänglig att köpa senare i år. Följ nyhetsbrevet på denna sida för att få uppdateringar och erbjudanden, och till och med möjligheten att gratis få testa våra produkter.

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att mejla oss på hej@plantbuddy.se

Tack för din uppmärksamhet. Följ nu nyhetsbrevet för mer information och exklusiva erbjudanden. Tillsammans tar vi och räddar vår jord!